Η Εθνική Γυναικών σε διοργάνωση της UEFA

Η Εθνική Γυναικών σε διοργάνωση της UEFA

Η Εθνική ομάδα Γυναικών στο ποδόσφαιρο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην προκριματική φάση UEFA Women`s EURO 2019 – 2021.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου, η Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στην Εθνική Γυναικών (της ομάδας που θα αποτελεί συνέχεια της Εθνικής Νεανίδων) για διεθνείς εμπειρίες, για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Στην προκριματική φάση θα λάβουν μέρος 48 ομάδες, ρεκόρ συμμετοχών και η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Αγγλία.

Η προκριματική φάση θα γίνει σε επτά ομίλους των 5 ομάδων και σε δύο ομίλους των 6 ομάδων και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Αυγούστου 2019 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην τελική φάση θα προκριθούν οι 9 πρώτες ομάδες των ομίλων και οι καλύτερες τρεις δεύτερες ομάδες, σύνολο 12.

Οι υπόλοιπες καλύτερες δεύτερες ομάδες (6) των εννέα ομίλων, θα αγωνιστούν στα play off τον Οκτώβριο του 2020 και οι τρεις νικητές θα εξασφαλίσουν επίσης εισιτήριο συμμετοχής για την τελική φάση.

Η Αγγλία που θα διοργανώσει την τελική φάση τον Ιούλιο του 2021, δεν θα λάβει μέρος σε προκριματικές φάσεις.

Η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων της προκριματικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Η Κύπρος για σκοπούς κλήρωσης τοποθετήθηκε στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τα Νησιά Φαρόε, τη Μάλτα, τα Σκόπια, την Εσθονία, το Μαυροβούνιο, τη Γεωργία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν και το Κόσσοβο.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)