Η ευθύνη του ανθρώπου προς τα ζώα προάγει τον πολιτισμό μας

Η ευθύνη του ανθρώπου προς τα ζώα προάγει τον πολιτισμό μας

Η τεράστια ευθύνη του ανθρώπου, ως μεμονωμένο άτομο αλλά και ως κοινωνία, «απέναντι στα ζωντανά πλάσματα µε τα οποία συγκατοικούμε στον πλανήτη µας, προάγει τον πολιτισμό µας αλλά και βοηθάει στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας», αναφέρει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

« Ας γίνουμε όλοι ενεργοί φιλόζωοι πολίτες και ας συμβάλουμε ώστε να αλλάξει ο κόσμος των ζώων προς το καλύτερο», προσθέτει.

Σε ανακοίνωση του με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει ότι στην Κύπρο οι κρατικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε μέσα από σημαντικές αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο να επιτευχθούν οι στόχοι σχετικά με τη διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων, συντροφιάς και παραγωγικών.

Σημειώνει ότι ποσοστό γύρω στο 80% των σκύλων και γάτων του πλανήτη είναι αδέσποτα ή παραμελημένα και περί τα 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο.

Με τη σημερινή ευκαιρία, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τονίζει ότι μέσω της καλλιέργειας κουλτούρας γύρω από το θέμα, όπου στα πλαίσια της εκπαίδευσης θα τονίζεται η ηθική υποχρέωση του ανθρώπου να σέβεται όλα τα ζώα, και της αύξησης της ευαισθητοποίησης των πολιτών μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση τους, μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για την προώθηση προτύπων καλής διαβίωσης των ζώων και ανάληψης δράσης υπέρ των δικαιωμάτων τους, της ελευθερίας και ευζωία τους.
(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΑΡ)