Η Λάρνακα συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα…

Η Λάρνακα συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει και φέτος στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου και κεντρικό θέμα  “Smart mobility. Strong economy.”  δηλαδή «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία».
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το φετινό θέμα εστιάζει στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα».

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Λάρνακα, περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, όπως δραστηριότητες με lego, ποδηλασία, προβολή κινηματογραφικής ταινίας, ενημερωτικές ημερίδες και άλλες δράσεις. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Λάρνακα συμμετέχει ανελλιπώς από το 2002 στο θεσμό αυτό και τα τελευταία 5 χρόνια εξασφαλίζει διακρίσεις στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού, στο οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 2,500 χιλιάδες πόλεις. Το 2011 η Λάρνακα αναδείχθηκε στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις, που θεωρείται ως η μέχρι σήμερα μεγαλύτερη επιτυχία της».
 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016 υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αστυνομία Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από την ιστοσελίδα https://www.facebook.com/larnakaEMW/

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)