Η βροχόπτωση εκτόξευσε τις κλήσεις της Πυροσβεστικής

Η βροχόπτωση εκτόξευσε τις κλήσεις της Πυροσβεστικής

Στις 85 εκτοξεύτηκαν οι κλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) το περασμένο 24ωρο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε όλη την Κύπρο.

Ειδικότερα, η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 69 κλήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης, εκ των οποίων η πλειοψηφία (49) προήλθε από την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Οι υπόλοιπες 20 αφορούσαν τις υπόλοιπες Επαρχίες με τις περισσότερες (17) την Επαρχία Λευκωσίας.

«Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγεια κατοικιών, υποστατικών ξενοδοχείων, ρυμούλκηση οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, διασώσεις ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα στα οχήματα τους σε τ δρόμους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις», αναφέρει ανακοίνωση  της ΠΥ την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας πως στο έργο ανταποκρίσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλε η Αστυνομία καθώς επίσης και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας και των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Από τις συνολικά 85 κλήσεις, πέραν αυτών που αφορούσαν την βροχόπτωση, η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε έξι κλήσεις για πυρκαγιές, οκτώ για ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΘΚΕ)