Ηλεκτρολογικό πρόβλημα προκάλεσε φωτιά σε βοηθητικά υποστατικά στη Λάρνακα

Ηλεκτρολογικό πρόβλημα προκάλεσε φωτιά σε βοηθητικά υποστατικά στη Λάρνακα

Φωτιά προκλήθηκε σε βοηθητικά υποστατικά στη Λάρνακα εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτρική εγκατάσταση.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι στις 10.43 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στα βοηθητικά υποστατικά στην Αθηένου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.05. 

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα καταστράφηκε ηλεκτρικός και άλλος εξοπλισμός του υποστατικού καθώς επίσης, υπήρξαν σοβαρές ζημιές στην οροφή και τη βαφή του υποστατικού. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία και πρόκειται περί ηλεκτρικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ηλεκτρική εγκατάσταση του υποστατικού.

Εξάλλου στις 23.21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  3 ενωμένα τροχόσπιτα και καταλύματα στον κατασκηνωτικό χώρο της Ακτής του Κυβερνήτη. Ανταποκρίθηκαν 4 οχήματα (3 Από Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικόλα και 1 από την ΕΜΑΚ) και η ώρα 00.45 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  χρησιμοποιήθηκε αριθμός αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων.

Δεν υπήρχαν άτομα μέσα στα τροχόσπιτα την ώρα της πυρκαγιάς τα αίτια της οποίας θα διερευνηθούν σήμερα.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί ως τις έξι σήμερα ανταποκρίθηκε  σε 27 κλήσεις για βοήθεια ,11 πυρκαγιές και 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.  

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)