Είναι τα ΗΕ που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο διευκρινίζει ο ‘Ειντε σε συνομιλία του με τον ΚΕ

Είναι τα ΗΕ που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο διευκρινίζει ο ‘Ειντε σε συνομιλία του με τον ΚΕ

Είναι τα Ηνωμένα `Εθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε σε συνομιλία που είχε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε συνομιλία του με τον κ. `Ειντε ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε διευκρινίσεις για την αναφορά του Νορβηγού διπλωμάτη κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε τη Δευτέρα στη Γενεύη, πως ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί αποφάσισαν μαζί του την πραγματοποίηση της Διάσκεψης και έτσι δεν προσκαλούν τους εαυτούς τους σε αυτήν, αλλά έχουν προσκαλέσει άλλο κόσμο. Θέση της Λευκωσίας είναι πως η διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται από τα Ηνωμένα `Εθνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. `Ειντε είπε στον κ. Χριστοδουλίδη πως είναι ξεκάθαρο πως είναι τα Ηνωμένα `Εθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη.

Επεσήμανε πως αυτό που είπε στη δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν ότι δεν υπήρχε ανάγκη να προσκληθούν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, καθώς ο κ. Αναστασίαδης, ο κ. Ακιντζί και ο ίδιος από κοινού συμφώνησαν να συναντηθούν στη Γενεύη, κατά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου.

Σημείωσε εξάλλου πως ακόμη και στη νεκρή ζώνη, “εμείς τα Ηνωμένα `Εθνη συγκαλούμε τις συναντήσεις, αλλά όταν για παράδειγμα συναντιόμαστε την Πέμπτη και μετά συμφωνούμε να συναντηθούμε ξανά τη Δευτέρα δεν αποστέλλουμε ασφαλώς επιστολή πρόσκλησης”.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)