Με καλή διάθεση από όλους μπορεί να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην υγεία, λέει ο Υπουργός

Με καλή διάθεση από όλους μπορεί να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην υγεία, λέει ο Υπουργός

Με καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους μπορούν να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις για να μπορέσει χωρίς προβλήματα να προχωρήσει η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, την οποία τόσο πολύ χρειάζεται ο Κύπριος ασθενής και η κυπριακή κοινωνία, είπε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, στα γραφεία της του κόμματος, ο Υπουργός ανέφερε ότι “ζήτησα ακρόαση από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για να τον ενημερώσω στα πλαίσια της εξέλιξης των μεταρρυθμιστικών κινήσεων της Κυβέρνησης για τα θέματα υγείας”.

Σημείωσε ότι το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο κ. Λιλλήκας στα θέματα της μεταρρύθμισης της υγείας είναι πάντα μεγάλο και η συνδρομή του τόσο ως άτομο ως και παράταξη στο χώρο της όλης προσπάθειας είναι σημαντική.

“Τον ευχαρίστησα για την εποικοδομητική συνδρομή της Συμμαχίας στην επεξεργασία των νομοσχεδίων, τον ενημέρωσα για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις προτάσεις που αφορούν τα εργασιακά θέματα των επαγγελματιών υγείας στο χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων και άκουσα με προσοχή τις θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών σε ό,τι αφορά ειδικά τα εργασιακά ζητήματα στο αυτονομημένο”, πρόσθεσε.

Εξέφρασα τη διάθεση της Κυβέρνησης, συμπλήρωσε, να επεξεργαστεί κάποιες από τις ιδέες που τέθηκαν από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών και θεωρώ ότι με καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους μπορούν να βρεθούν οι αναγκαίες λύσεις για να μπορέσει χωρίς προβλήματα να προχωρήσει η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, την οποία τόσο πολύ χρειάζεται ο Κύπριος ασθενής και η κυπριακή κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό “για την ενημέρωση, αλλά και για την ειλικρινή διάθεση που έχει να βρούμε τρόπους να προχωρήσουμε έτσι ώστε η σημαντικότατη αυτή μεταρρύθμιση που ακούει στο όνομα ΓεΣΥ, να πάρει σάρκα και οστά”.

Για εμάς, σημείωσε, ως Συμμαχία Πολιτών είναι εθνική υπόθεση το ΓεΣΥ κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. “Πριν να συναντήσω τον κ. Υπουργό είχα συναντήσει την ΠΑΣΥΚΙ, την ΠΑΣΥΝΟ, καθώς και το Σύνδεσμο των ασθενών σε μια προσπάθεια να δούμε πώς θα μπορούσαμε ως Συμμαχία Πολιτών να βοηθήσουμε με κάποιες εναλλακτικές ενδεχόμενα ιδέες ή συμβιβαστικές προτάσεις έτσι ώστε να επιλυθούν τα εργασιακά ζητήματα που αποτελούν και το κλειδί σήμερα για να υλοποιηθεί το ΓεΣΥ”, είπε.

“Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, θα έλεγα, σύντομα η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να πάρει οριστικές αποφάσεις, ψηφίζοντας τα δύο νομοσχέδια που έχει ενώπιον της. Πιστεύω ειλικρινά ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα παραμείνουν πιστές στις ομόφωνες αποφάσεις που είχαμε πάρει στο Προεδρικό στις δύο συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ΓεΣΥ, και αυτό διευκολύνει τα πράγματα όντως στο νομοθετικό επίπεδο για να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο υλοποίησης του ΓεΣΥ”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, άκουσε κάποιες εναλλακτικές ιδέες που καταθέσαμε όσον αφορά τα εργασιακά και θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια εντός των επόμενων λίγων ημερών με μια ευχή να εξευρεθεί η συμβιβαστική λύση.

“Δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα στο ακέραιο. Για να εξευρεθεί μια λύση θα πρέπει να υπάρξει πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης και νομίζω με τις ιδέες που σήμερα συζητήσαμε ευελπιστώ ότι μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές και μπορεί εντός των επόμενων ημερών να εξευρεθεί η οριστική λύση”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΒΑ)