Κατάσχεση πρώτων υλών στην Ολλανδία που αρκούσαν για παρασκευή 1 δις χαπιών έκσταση

Κατάσχεση πρώτων υλών στην Ολλανδία που αρκούσαν για παρασκευή 1 δις χαπιών έκσταση

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε στην κατάσχεση υλικού που αρκούσε για να παρασκευαστεί ένα δισεκατομμύριο χάπια έκσταση μέσα σε ένα φορτηγό κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Οι πρώτες ύλες -100 δοχεία με υδρογόνο, 15 τόνοι καυστικής σόδας, 3.000 λίτρα άλλων χημικών ουσιών- άξιζαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφ` εαυτών, σύμφωνα με μια ανάρτηση της ολλανδικής αστυνομίας στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ποσότητα κατασχέθηκε στο χωριό Ρίλαντ, στη νότια επαρχία Ζέελαντ, περίπου 80 χλμ. νότια του Ρότερνταμ και 40 χλμ. βόρεια της Αμβέρσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ναρκωτικά διακινούνται και από τα δύο λιμάνια. Η Ολλανδία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής και διακίνησης του ναρκωτικού έκσταση.

Η ολλανδική αστυνομία δεν έκανε κάποια εκτίμηση για την αξία πώλησης των ναρκωτικών που θα μπορούσαν να παρασκευαστούν με τα υλικά που κατάσχεσε στους τελικούς χρήστες, ούτε διευκρίνισε εάν προχώρησε σε συλλήψεις.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΚΧΡ/ΜΚ)