Κατέρρευσε μέρος πρόσοψης κατοικίας στην τ/κ συνκοικία στον Μούταλο

Κατέρρευσε μέρος πρόσοψης κατοικίας στην τ/κ συνκοικία στον Μούταλο

Eπεισόδιο δημιουργήθηκε χτες όταν μεγάλα κομμάτια μπετόν από μέρος  της πρόσοψης κατοικίας στον Μούταλο αποκολλήθηκαν και έπεσαν στο έδαφος χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς αφού λίγα λεπτά πριν οι ένοικοι βγήκαν  από το σπίτι χτες  το πρωί.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στην κατοικία σε συνοικισμό στην Τουρκοκυπριακή συνοικία του Μουτάλου καταγγέλλουν ότι τα σπίτια που έχουν ανεγερθεί πριν από 35 περίπου χρόνια χρειάζονται άμεσα συντήρηση.

Ο  ένοικος της κατοικίας Ανδρέας  Γιάγκου ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν ανοίξει την κεντρική είσοδο για να μεταφέρει στο σχολείο το παιδί του άκουσε ένα πολύ δυνατό θόρυβο και βγαίνοντας στην αυλή είδε σωριασμένα μπάζα. Ένα μεγάλο κομμάτι μπετόν από το κούτελο της πρόσοψης της κατοικίας κατέρρευσε και θρυμματίστηκε στην αυλή.

Τόσο ο Ανδρέας Γιάγκου όσο και ο πατέρας του Γιάγκος ανέφεραν ότι έχουν προβεί σε διαβήματα και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι ιδιώτης εργολάβος θα συντηρήσει τις κατοικίες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Αρμόδιος λειτουργός του τμήματος πολεοδομίας και οικήσεως που έχει την εποπτεία των οικισμών στέγασης, ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις οικισμοί που έχουν ανεγερθεί πριν από 30 περίπου χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν συντήρησης.

Υπάρχει, εξήγησε, σε εξέλιξη πρόγραμμα συντήρησης για όλους τους οικισμούς ενώ υπάρχει και η ευελιξία παρέμβασης σε επείγοντα περιστατικά προαναγγέλλοντας επίσκεψη λειτουργών του  τμήματος σήμερα  στον Μούταλο για επιθεώρηση των ζημιών.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)