Καθυστέρηση στην έναρξη συνάντησης ηγετών, συνάντηση εμπειρογνωμόνων Περιουσιακού με Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ

Καθυστέρηση στην έναρξη συνάντησης ηγετών, συνάντηση εμπειρογνωμόνων Περιουσιακού με Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ

Καθυστέρηση υπάρχει στην έναρξη της απογευματινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Γενεύη, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 1800 τοπική ώρα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζεται η συζήτηση των εμπειρογνωμόνων της ε/κ και της τ/κ πλευράς για τα θέματα της Διακυβέρνησης, υπό την προεδρία των διαπραγματευτών των δυο πλευρών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Κατά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί η συζήτηση για θέματα της Διακυβέρνησης και να γίνει συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τα κεφάλαια της ΕΕ και της Οικονομίας.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ Enrique Carrol και Vincenso Cuzzo, αντίστοιχα, είχαν το απόγευμα στη Γενεύη για μιάμιση ώρα οι εμπειρογνώμονες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για το Περιουσιακό.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντησή τους διήρκεσε από τις 1500 μέχρι τις 1630 τοπική ώρα. Στη συνέχεια, οι εμπειρογνώμονες των δυο πλευρών συνέχισαν τη συζήτησή τους επί θεμάτων του Περιουσιακού για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)