Το Κυπριακό να ξαναγίνει προτεραιότητα των δύο ηγετών, αναφέρει ο ΟΠΕΚ

Το Κυπριακό να ξαναγίνει προτεραιότητα των δύο ηγετών, αναφέρει ο ΟΠΕΚ

O Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ), με ανακοίνωσή του καλεί τα κόμματα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που επιθυμούν την επίλυση του Κυπριακού να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες που να ωθούν τους δύο ηγέτες να επαναφέρουν το Κυπριακό ως προτεραιότητά τους και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επαναρχίσει η διαδικασία του διαλόγου, σε συνθήκες ομαλότητας και συνεννόησης.

Αναφέρει ότι αποτελεί εξαιρετικά αρνητικό σημείο το γεγονός ότι τα περισσότερα κόμματα χειρίστηκαν το επίμαχο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος στη Βουλή με τρόπο που να καθιστά την πολιτική ζωή της Κύπρου υποχείριο ενός νεοναζιστικού κόμματος, προσθέτοντας ότι το ΕΛΑΜ είναι εκτός του δημοκρατικού πλαισίου.

Η απόφαση αυτή καθεαυτή για να τιμάται στα σχολεία η επέτειος του ενωτικού δημοψηφίσματος είναι σοβαρό ατόπημα για πολλούς λόγους, ενώ, συνεχίζει, η αντίδραση της τουρκοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας, και του Μουσταφά Ακιντζί προσωπικά, ήταν υπερβολική. Τέλος αναφέρει ότι η διαχείριση της απόφασης της Βουλής υπήρξε «υποδειγματικά» άστοχη, με αλλεπάλληλες κινήσεις που δημιουργούσαν νέα προβλήματα, αντί να λύνουν αυτό που προέκυψε.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΒΑ)