Κύπρος-Νορβηγία για το κλείσιμο της αυλαίας της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Futsal

Κύπρος-Νορβηγία για το κλείσιμο της αυλαίας της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Futsal

Πέφτει σήμερα η αυλαία στον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal 2018 που φιλοξενείται στην Κύπρο, με την Εθνική να αντιμετωπίζει στις 18:30 τη Νορβηγία, έχοντας ωστόσο αποκλειστεί από το παιχνίδι της πρόκρισης.

Νωρίτερα, στις 16:00, θα γίνει το ντέρμπι της πρωτιάς του ομίλου μεταξύ των ομάδων Δανία – Κόσσοβο με το Κόσσοβο να ευνοείται και με ισοπαλία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», με ελεύθερη είσοδο.
 
Συνοπτικά το σκηνικό στον όμιλο:
 
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου
Νορβηγία – Κόσσοβο…1-5
Κύπρος – Δανία…3-2
 
Τρίτη 31 Ιανουαρίου
Δανία – Νορβηγία…2-1
Κύπρος – Κόσσοβο…1-3
 
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου
16:00 Κόσσοβο – Δανία
18:30 Νορβηγία – Κύπρος
 
Στην προκριματική φάση λαμβάνουν μέρος 26 ομάδες που κληρώθηκαν σε επτά ομίλους. Πέντε των τεσσάρων ομάδων και δύο των τριών ομάδων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι επτά πρώτες ομάδες από τους αντίστοιχους ομίλους.
 
Μέχρι τώρα προκρίθηκαν Γεωργία, Μολδαβία, Λετονία, Αλβανία, Γαλλία και Μαυροβούνιο. Σε εκκρεμότητα μόνο ο όμιλος που φιλοξενούμε στην Κύπρο.
 
Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο της Κύπρου στο main round θα λάβει μέρος στον έκτο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Καζακστάν τον ερχόμενο Απρίλιο. Στον ίδιο όμιλο εκτός από το Καζακστάν συμμετέχουν Τσεχία και Σκόπια.
 
Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Σλοβενία, που δεν συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)