Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για προώθηση της ισότητας των φύλων, διαβεβαιώνει η αρμόδια Επίτροπος

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για προώθηση της ισότητας των φύλων, διαβεβαιώνει η αρμόδια Επίτροπος

Τη διαβεβαίωση πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για προώθηση της ισότητας των φύλων, με δράσεις και συνέργειες για επίτευξη “του κυρίαρχου στόχου, ο οποίος είναι η ουσιαστική ισότητα”, δίνει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, σε μήνυμά της με τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η κ. Αντωνίου αναφέρει πως σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο για την ισότητα ανδρών και γυναικών περιλαμβάνει ένα πλέγμα Νόμων που αποτελούν δίχτυ προστασίας για τις γυναίκες, σημειώνοντας πως παρ’ όλα αυτά, οι νόμοι δεν κατάφεραν να εξαλείψουν όλες τις διακρίσεις κι ανισότητες εις βάρος των γυναικών.

“Το χάσμα αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει υψηλό, η ανεργία εξακολουθεί να είναι πολύ ψηλότερη για τις γυναίκες, η αδυναμία συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών καθηλώνει την ανέλιξή τους, η εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι εξαιρετικά χαμηλή, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί να αποτελεί ένα ντροπιαστικό φαινόμενο”, επισημαίνει η κ. Αντωνίου.

“Εκφράζοντας γενικότερα την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, σας διαβεβαιώνω, ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για προώθηση της Ισότητας των Φύλων με δράσεις και συνέργειες για επίτευξη του κυρίαρχου στόχου ο οποίος είναι η ουσιαστική ισότητα”, υπογραμμίζει.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΧΡ)