Με έξι αθλητές και αθλήτριες η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή

Με έξι αθλητές και αθλήτριες η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή

Με 6 αθλητές και αθλήτριες σε πέντε αγωνίσματα συμμετέχει η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες που θα διεξαχθούν από τις 6 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Φρίξο Κυριάκου, η αποστολή αναχωρεί στις 13:30 της Τρίτης και θα αφιχθεί στο Μπουένος Άιρες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την αποστολή αποτελούν οι κολυμβήτριες Κάλια Αντωνίου και Αλεξάνδρα Σιεγκόλεβα, ο Τζουντόκα Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, ο σφυροβόλος Νικόλας Κεσίδης, η Αναστασία Πίγγου της ρυθμικής γυμναστικής και η Άιριν Τάνος στο Dance Breaking.

Όλοι τους συνοδεύονται από τους προπονητές τους, ενώ της αποστολής θα ηγηθεί ο διοικητικός λειτουργός της ΚΟΕ Γιώργος Παναγίδης.

Πρόκειται για την 3η Ολυμπιάδα Νέων και για πρώτη φορά θα γίνει εκτός Ασίας.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα λάβουν μέρος 4012 αθλητές από 206 χώρες και για δύο εβδομάδες θα ακούγονται δεκάδες διαφορετικές γλώσσες στο Ολυμπιακό Χωριό. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 286 αγώνες και θα δοθούν 1250 μετάλλια.

Μια από τις καινοτομίες των Αγώνων του Μπουένος Άιρες 2018 είναι η εισαγωγή νέων αγωνισμάτων. Συγκεκριμένα: karate, sport climbing, breaking, roller speed skating, futsal, kiteboarding, beach handball και BMX freestyle για πρώτη φορά μπαίνουν στο πρόγραμμα Ολυμπιάδας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου, στην κεντρική λεωφόρο του Μπουένος Άιρες (July 9 Avenue, obelisk area) και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων εκτός σταδίου.

Οι Αγώνες του Μπουένος Άιρες είναι οι πρώτοι που θα έχουν ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ισότητα των δύο φύλων.

Το Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται στο νότιο Μπουένος Άιρες, στην περιοχή Villa Soldati και θα φιλοξενήσει 7 χιλιάδες άτομα. Ετοιμάστηκαν 1440 διαμερίσματα τα οποία στεγάζονται σε 32 διαφορετικές σύγχρονες πολυκατοικίες 6 ορόφων. Οι εργασίες άρχισαν το 2016 και ολοκληρώθηκαν προ μηνών.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)