Μεγάλη ποσότητα ειδών αδασμολόγητου ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος

Μεγάλη ποσότητα ειδών αδασμολόγητου ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος

Μεγάλη ποσότητα ειδών ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία και του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 7,500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις 4 το απόγευμα λήφθηκε πληροφορία ότι αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από οικία Τουρκοκύπριου εντός της νεκρής ζώνης στη Πύλα και φόρτωνε αδασμολόγητα είδη.

Μέλη της Μονάδας Ειδικών Καθηκόντων της Αστυνομίας έθεσε υπό παρακολούθηση το αυτοκίνητο και όταν εισήλθε στον αυτοκινητόδρομο για Αγία Νάπα, ανακόπηκε παρά την έξοδο Ξυλοφάγου και ερευνήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι το όχημα οδηγείτο από Ελληνοκύπριο ηλικίας 49 χρόνων και εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν διάφορα είδη αδασμολόγητων προϊόντων τα οποία παραδέχθηκε ότι αγόρασε από την οικία συγκεκριμένου Τουρκοκύπριου στη Πύλα χωρίς να καταβάλει τους απαραίτητους δασμούς.

Ο 49χρονος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα και μαζί με το όχημα του μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ενημερώθηκαν για την υπόθεση και μετέβησαν στον Αστυνομία Σταθμό όπου στη παρουσία και του 49χρονου  καταμετρήθηκαν συνολικά 5,793 τεμάχια από διάφορες μάρκες, δηλαδή 428 τσάντες, 71 πορτοφόλια, 308 ζώνες, 2,159 εσώρουχα, 66 πετσέτες προσώπου, 2,477 φανέλες, 52 ζεύγη παπούτσια, 169 καπέλα, 32 πουκάμισα, 18 ζεύγη κάλτσες και 13 αρώματα.

Από το τελωνείο επιβλήθηκε στον 49χρονο πρόστιμο ύψους 7,500 χιλιάδων ευρώ  και αφού πλήρωσε και παρέλαβε το όχημα του, αφέθηκε ελεύθερος.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΑΡ)