Μηνύματα κατά του μίσους από Ακιντζί με αφορμή τον Σανσάλ

Μηνύματα κατά του μίσους από Ακιντζί με αφορμή τον Σανσάλ

Μηνύματα κατά της κουλτούρας του μίσους και του λιντσαρίσματος και υπέρ της ελευθερίας του λόγου έστειλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με αφορμή περιστατικό εναντίον του σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι η δημοκρατική ζωή βασίζεται στη χρήση της ελευθερίας του λόγου και του σεβασμού της διαφορετικής άποψης.

Αναφερόμενος στη σημασία που έχει ο σεβασμός της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης όλων των σκέψεων και των απόψεων, είτε είναι σωστές είτε όχι, είπε ότι τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει μιαν απόπειρα λιντσαρίσματος. Πρόσθεσε ότι η απόπειρα αυτή εναντίον του Σανσάλ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πρέπει να προβληματίσει όλους.

«Η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι κάτι που πλήττει την αξιοπρέπεια ανθρώπων και κοινοτήτων, αλλά επίσης δεν μπορεί να κατασταλεί και να καταστραφεί από την κουλτούρα του λιντσαρίσματος», ανέφερε.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση που δημιουργείται μεταξύ διαφορετικών ομάδων που έχουν διαφορετικές απόψεις, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο.

Κάλεσε όλους «να ενεργούν με υπευθυνότητα και να μένουν μακριά από εντάσεις».

(ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΗΦ/ΡΑΓ)