Μονόδρομος η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για Cyta Hellas

Μονόδρομος η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για Cyta Hellas

H Cyta Hellas παρά την αξία που διαθέτει υπό τη μορφή υποδομών και πελατειακών σχέσεων, θα συνεχίσει να έχει σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες και για το λόγο αυτό ενδείκνυται να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta Ρένα Ρουβιθά – Πάνου.

«Τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας (Cyta Hellas) όπως και η αξία της, έχουν εξεταστεί. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν εξεταστεί και βλέπουμε ότι όση αξία και να έχει η εταιρεία συνεχίζει να προβλέπεται και στο μέλλον ότι θα χρειαστούν σημαντικά κονδύλια χρηματοδότησης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε ενεργά επενδυτικό ενδιαφέρον. Δεν είναι θεωρητική μελέτη, τις αναλύσεις τις κάναμε και τα νούμερα μιλούν από μόνα τους», ανέφερε η κ. Ρουβιθά – Πάνου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζήτησε τον προϋπολογισμό της Αρχής.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον της επιτροπής, η Cyta θα καταβάλει €15,6 εκατ από τον προϋπολογισμό του 2017 για κάλυψη των προβλεπόμενων ζημιών της Cyta Hellas. Ωστόσο, θα απαιτηθεί αναθεώρηση προϋπολογισμού και έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού στον υφιστάμενο προϋπολογισμό προνοείται καταβολή €8 εκατ. προς τη Cyta Hellas.

«Ώσπου να γλιτώσουμε από τη Cyta Hellas δεν θα έχουμε Cyta Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου, ζητώντας από τη Cyta όπως καταθέσει στοιχεία για το πόσα στοίχισε μέχρι σήμερα στο φορολογούμενο η Cyta Hellas και ποια ήταν τα Διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

«Μην έρθουν ούτε για ένα σεντ εάν δεν έρθει αυτό το σημείωμα, να το έχει το κάθε μέλος της Επιτροπής», είπε.

Ο προϋπολογισμός της Cyta προνοεί για καθαρό πλεόνασμα €59 εκατ.

(ΣΣ: Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση )

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΒΑ)