Νέα δικοινοτική εκδήλωση στο στάδιο της Τσετινκαγιά με ισχυρό μήνυμα υπέρ της επανένωσης

Νέα δικοινοτική εκδήλωση στο στάδιο της Τσετινκαγιά με ισχυρό μήνυμα υπέρ της επανένωσης

Ισχυρό μήνυμα προς τους δύο ηγέτες να επιστρέψουν στην Κύπρο με θετικό αποτέλεσμα για την επανένωση της χώρας, θα στείλουν πέρα από 130 συντεχνίες, φορείς και οργανώσεις, κατά τη δικοινοτική συγκέντρωση που διοργανώνεται απόψε, στις 6μμ, στο στάδιο της Τσιετινκαγιά, παρά το Λήδρα Πάλας.

Την εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές, νεολαιίστικες, γυναικείες οργανώσεις, δικοινοτικές ομάδες και πλατφόρμες, εργοδοτικές και επαγγελματικές οργανώσεις, φορείς και οργανωμένα σύνολα από όλες τις κοινότητες του νησιού,

Εξαγγέλλοντας την εκδήλωση, την περασμένη εβδομάδα, οι διοργανωτές είχαν απευθύνει κάλεσμα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να δώσουν το «παρών», ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες πεποιθήσεις.

Στην κοινή διακήρυξη που υπογράφουν όσοι φορείς συμμετέχουν, καλούν, μεταξύ άλλων, τους δύο ηγέτες να διαπραγματευθούν αποφασιστικά και δημιουργικά στη Γενεύη με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία «η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ολόκληρου του λαού», αλλά και να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα για μια επανενωμένη και ειρηνική Κύπρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιασαρ Ερσόυ και την ηθοποιό Χριστίνα Χριστόφια, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Κούλη Θεοδώρου και Ουμούτ Αλπαυράκ.

Επίσης, θα αναγνωστεί η κοινή διακήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το τ/κ μουσικό σχήμα “Caravan Blue”. H συνολική διάρκεια της εκδήλωσης δεν αναμένεται να υπερβεί τη μια ώρα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ)