Ο αιγυπτιακός στρατός στο πλευρό του 79χρονου ιερομονάχου που υπέστη εγκεφαλικό

Ο αιγυπτιακός στρατός στο πλευρό του 79χρονου ιερομονάχου που υπέστη εγκεφαλικό

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αιγύπτου «Ελ Γκαλά» μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου ο ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Σινά, πατήρ Παύλος Σιανΐτης, που υπέστη προ μηνών εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο αγαπητός στην αιγυπτιακή παροικία αλλά και τους Αιγυπτίους και τους βεδουίνους του μοναστηριού, 79χρονος ιερομόναχος π. Παύλος, βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αιγυπτίων ιατρών του Αιγυπτιακού στρατού, με απόφαση του Υπουργού Άμυνας της Χώρας του Νείλου, Στρατηγού Μοχάμεντ Ζάκι και του Αρχηγού του Γ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγού Ραφίκ Αραφάτ.

Μέσα από δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Υπουργό Άμυνας Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι και τον Αρχηγό του Γ΄ Σώματος Στρατού Ραφήκ Αραφάτ για την όλη φροντίδα και την αγάπη που προσφέρουν στο Σιναΐτη μοναχό, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται από όλους τους πατέρες και τον Σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου Αντώνη Καζαμία, που είναι Κύπριος Αιγύπτιος επιχειρηματίας.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου, ο Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού, Αντώνης Καζαμίας, επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Γ΄ Στρατού Στρατηγό Ραφίκ Αραφάτ, και τον ευχαρίστησε για ό,τι πράττει ο αιγυπτιακός στρατός για τους Σιαναΐτες μοναχούς, με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο να υπόσχεται ότι η Αίγυπτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιωθεί η υγεία του 79χρονου π. Παύλου Σιναΐτη, δείχνοντας το πηγαίο ενδιαφέρον της Χώρας του Νείλου στους μοναχούς του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.

Από την πλευρά του, ο κ. Καζαμίας τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου αλλά και της Μονής τον Στρατηγό Ραφήκ, εκ μέρους της Ιεράς Μονής Σινά.

(ΚΥΠΕ/ΝΚ/ΘΚΕ)