Ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ επανεκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Μεσογειακής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων

Ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ επανεκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Μεσογειακής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Μεσογειακής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΜΑΝ) επανεκλέχθηκε για την επόμενη τριετία ο Διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) Γιώργος Πενηνταέξ.

Το ΚΥΠΕ διατηρεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην ΑΜΑΝ εδώ και 18 χρόνια, με το ταμείο της Συμμαχίας να είναι στην Τράπεζα Κύπρου.  Στη Συμμαχία είναι μέλη τα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων των χωρών που περιβρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, από την Πορτογαλία, στη βόρεια πλευρά, μέχρι τη Μαυριτανία, στη νότια πλευρά.

Η επανεκλογή, χωρίς ανθυποψήφιο, του Διευθυντή του ΚΥΠΕ στη θέση του Γενικού Γραμματέα έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΑΜΑΝ, στην Ελλάδα.

Η νέα σύνθεση της Εκτελεστική Επιτροπής της Συμμαχίας είναι ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΠΕ/ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλλος (Πρόεδρος), ο Γενικός Διευθυντής του Μαροκινού Πρακτορείου Ειδήσεων (MAP) Χαλίλ  Χασιεμί  Ιντρίσι (Α΄ Αντιπρόεδρος), ο Γενικός Διευθυντής του Αλγερινού Πρακτορείου Ειδήσεων  (APS) Αμπτελχαμίντ  Κάτσια  (Β’ Αντιπρόεδρος) και ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ Γιώργος Πενηνταέξ (Γενικός Γραμματέας).

Κατά τη Γενική Συνέλευση στην Ελλάδα έγινε ομόφωνα αποδεκτό ως πλήρες μέλος το πρακτορείο ειδήσεων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης FENA.

Η επόμενη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το 2019  στην Αλγερία.

(ΚΥΠΕ/ΜΜ)