Ο Πρόεδρος ενημερώνει απόψε για την πρόταση του περί αποκέντρωσης

Ο Πρόεδρος ενημερώνει απόψε για την πρόταση του περί αποκέντρωσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει στις 19:30 σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, διάσκεψη Τύπου, με σκοπό να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό σχετικά με τον προβληματισμό και την ιδέα για μια αποκέντρωση στην ομοσπονδία ώστε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού να είναι λειτουργική και βιώσιμη.

Όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την 1η Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί τη διάσκεψη Τύπου για να δώσει την ακριβή εικόνα για το ποιος είναι αυτός ο προβληματισμός και σημείωσε πως αυτή η διάσκεψη Τύπου δεν σχετίζεται με τα θέματα για τα οποία θα ενημερώσει στη συνέχεια το Εθνικό Συμβούλιο.

Η διάσκεψη θα αρχίσει με εισαγωγική ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος στη συνέχεια θα δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, στις 12 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση αυτή ο Πρόεδρος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και για τη συνάντηση που είχε με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)