Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ζητεί ενημέρωση από Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα των αξιογράφων

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ζητεί ενημέρωση από Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα των αξιογράφων

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, ζητώντας να ενημερωθεί  σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι ανακρίσεις, γενικά για το έγκλημα, όπως αναφέρει, των αξιογράφων, και ειδικά για τις επώνυμες καταγγελίες που έκανε.

Στην επιστολή του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, με θέμα «Ποινικές υποθέσεις για τα αξιόγραφα», ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρει ότι στις 31.7.2013 παρέδωσε στους αρμόδιους ανακριτές της Αστυνομίας ογκώδη φάκελο με μαρτυρικό υλικό που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των μελών μας.

Αναφέρει επίσης ότι στις 14.2.13, είχε αποστείλει στον Αρχηγό Αστυνομίας δειγματοληπτικό κατάλογο μελών του Συνδέσμου τα οποία είχαν παραπλανηθεί, όπως αναφέρει, «από την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή, οι οποίες τούς πώλησαν αξιόγραφα, παρουσιάζοντάς τα ως πενταετή κατάθεση».

«Έχουν έκτοτε παρέλθει πέραν των πέντε χρόνων και δεν έχουμε πληροφορηθεί κατά πόσο οποιοσδήποτε ύποπτος έχει κατηγορηθεί ενώπιον δικαστηρίου για το συγκεκριμένο έγκλημα», καταλήγει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)