Ο Τραμπ απαντά σε βουλευτή του Κογκρέσου που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία

Ο Τραμπ απαντά σε βουλευτή του Κογκρέσου που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία

Ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα κατοικεί στον Λευκό Οίκο σε έξι ημέρες, απάντησε σήμερα στην ανακοίνωση του Δημοκρατικού Τζον Λιούις, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας γιατί θεωρεί τον μεγιστάνα, πρόσωπο παράνομο.

“Ο κοινοβουλευτικός Τζον Λιούις καλά θα έκανε να ασχοληθεί για να βοηθήσει την περιφέρεια του, που είναι σε δεινή κατάσταση και που καταρρέει (χωρίς να αναφέρω ότι μαστίζεται από την εγκληματικότητα) παρά να διαμαρτύρεται κακώς για τα αποτελέσματα των εκλογών. Λόγια, λόγια, λόγια, ούτε έργα, ούτε αποτελέσματα. Λυπηρό!”, έγραψε στο Twitter o μελλοντικός 45oς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Λιούις δεν θα παραστεί σε ορκωμοσία προέδρου τα τελευταία 30 χρόνια που εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. “Δεν θεωρώ αυτό τον εκλεγμένο πρόεδρο έναν νόμιμο πρόεδρο”, εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, σε εκπομπή που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

“Οι Ρώσοι συνέτειναν στην εκλογή αυτού του ανθρώπου. Και συνέβαλαν να καταστραφεί η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον”, δήλωσε ο Λιούις, μορφή του αμερικανικού κινήματος των δικαιωμάτων του πολίτη.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν τη Ρωσία ότι επιδίωξε την εκλογή του Τραμπ, κάνοντας ηλεκτρονική πειρατεία στο Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον, και μεταδίδοντας τα emails στα οποία είχε γίνει πειρατεία στον ιστότοτο Wikileaks ενώ επιδόθηκε στην κλασική προπαγάνδα, στην παραπληροφόρηση και στη μετάδοση ψευδών ειδήσεων.

Επτά ακόμη Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι δεν θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ορισμένοι από αυτούς εξήγησαν ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο κατά του μελλοντικού προέδρου.

Οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην ορκωμοσία όπως και η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την παράδοση.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΚΔ)