Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το πρωί του Σαββάτου στην Οσάκα

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το πρωί του Σαββάτου στην Οσάκα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της οποίας τη συζήτηση θα μονοπωλήσει το ζήτημα του εμπορίου, στην Οσάκα το Σάββατο στις 11:30 [05:30 ώρα Κύπρου], ενημέρωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σήμερα.

Η διμερής συνάντηση, η οποία σκοπό έχει να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, πιθανόν προσελκύει τη μεγαλύτερη προσοχή από οποιοδήποτε άλλο γεγονός στο πλαίσιο, ή στο περιθώριο, της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία.

Ο Τραμπ -που έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι προτιμά τις κατ` ιδίαν συζητήσεις και συμφωνίες, παρά τις πολυμερείς διαβουλεύσεις- θα έχει συνολικά εννέα διμερείς συναντήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης μιας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αύριο Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα [08:00 ώρα Κύπρου], δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλι στους δημοσιογράφους που συνταξιδεύουν με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι συναντήσεις ξεκινούν σήμερα, μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους, όταν ο Τραμπ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, είπε ο Γκίντλι.

Αύριο Παρασκευή ο Τραμπ θα δει τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, κατόπιν θα συζητήσει με τον Αμπε και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, πριν από μια κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Μόντι. Ο Τραμπ πρόσθεσε μια διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου αύριο Παρασκευή στο πρόγραμμά του.

(ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΜΑΝ/ΓΧΡ)