Οι καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να επηρεάζουν το οδικό δίκτυο

Οι καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να επηρεάζουν το οδικό δίκτυο

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές της Κύπρου, το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

Η Αστυνομία προτρέπει όσους θα διακινηθούν στους δρόμους να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Αμαργέτης – Κελοκεδάρων – Νατάς, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού (περιοχή Ζυριπιλλή) και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Επαρχία Λεμεσού: Κακοπετριάς – Καρβουνά, Καρβουνά – Κυπερούντας, Κυπερούντας – Αγρού, Αγρού – Παλαιχωρίου, Καλού Χωριού – Αγρού.

Διαμέρισμα Μόρφου: Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών , Πεδουλά – Κύκκου, Κακοπετριάς – Καρβουνά.

Επαρχία Λευκωσίας: Παλαιχωρίου – Αγρού, Πολύστυπου – Χανδριών, Πολύστυπου – Μαδαρής, Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδίου – Άλωνας – Πλατανιστάσας, Άλωνας – Πολυστύπου – Λαγουδερών, Λαγουδερών – Ξυλιάτου.

Επίσης, ολισθηροί λόγω παγετού είναι οι δρόμοι: Πεδουλά – Μουτουλλά, Πεδουλά – Λεμύθου.

Στο δρόμο Αγίου Ιωάννη – Αγρού υπάρχει κατολίσθηση βράχων στο οδόστρωμα. Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παράλληλα, στην επαρχία Πάφου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημείο του κύριου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, δύο χιλιόμετρα έξω από το Στρουμπί προς Γιόλου, υπέστη καθίζηση στην αριστερή πλευρά με κατεύθυνση προς Γιόλου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ο δρόμος έχει σηματοδοτηθεί κατάλληλα.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΗΦ)