Ολοκληρώνεται η συνάντηση Κύπρου – Τουρκίας για το Davis Cup

Ολοκληρώνεται η συνάντηση Κύπρου – Τουρκίας για το Davis Cup

Η Εθνική Ομάδα Τένις της Κύπρου θα προσπαθήσει σήμερα για την υπέρβαση και να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση με την Τουρκία, στο πλαίσιο της Ευρωαφρικανικής Ζώνης (Όμιλος ΙΙ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup.

Οι σημερινοί αγώνες, που διεξάγονται στο Εθνικό Κέντρο Τένις, στη Λευκωσία, θα κρίνουν και το νικητή της αναμέτρησης, με την Εθνική Ομάδα της Τουρκίας να έχει το πλεονέκτημα, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες έναντι της Κύπρου και θέλει άλλη μία νίκη για να κερδίσει, ενώ το κυπριακό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα χρειαστεί να νικήσει και τους δύο αγώνες.

Στον πρώτο αγώνα, ο οποίος θα αρχίσει στις 11 το πρωί, το νούμερο 1 της κυπριακής ομάδας Πέτρος Χρυσοχός θα αντιμετωπίσει το νούμερο 1 της τουρκικής ομάδας Μαρσέλ Ιλχάν. Στο δεύτερο αγώνα, το νούμερο 2 του κυπριακού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Μενέλαος Ευσταθίου θα αντιμετωπίσει το νούμερο 2 της τουρκικής ομάδας Τσεμ Ιλκέλ.

Τόσο ο κάπτεν της κυπριακής ομάδας Δημήτρης Ηροδότου όσο και ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου κάλεσαν χθες τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο σήμερα και να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών.

Τη νέα Εθνική Ομάδα της Κύπρου την αποτελούν οι Πέτρος Χρυσοχός (21 ετών), Μενέλαος Ευσταθίου (18), Ελευθέριος Νέος (18) και Νικόλας Κάμπελ (18), με κάπτεν της ομάδας τον προπονητή Δημήτρη Ηροδότου.

Η τουρκική ομάδα αποτελείται από τους Μαρσέλ Ιλχάν (ATP No239), Τσεμ Ιλκέλ, Ανίλ Γιουκσέλ, και Αλτούκ Τσελικπιλέκ, με κάπτεν τον Χαλούκ Ακκουγιούν, ο οποίος ως αντισφαιριστής είχε τις περισσότερες συμμετοχές με την τουρκική ομάδα σε αγώνες Davis Cup (42).

Επιδιαιτητής των αγώνων είναι ο Σεργκέι Ντούπροφ από τη Λευκορωσία.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)