Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Δεν προκρίθηκε στον τελικό 50μ. ελεύθερο η Κ. Αντωνίου, στη μάχη του στίβου ο Ν. Κεσίδης

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Δεν προκρίθηκε στον τελικό 50μ. ελεύθερο η Κ. Αντωνίου, στη μάχη του στίβου ο Ν. Κεσίδης

Δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 50 μέτρων στο ελεύθερο στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, η Κύπρια κολυμβήτρια Κάλια Αντωνίου.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ στο Μπουένος Άιρες, Φρίξος Κυριάκου, η 18χρονη κολυμβήτρια κολύμπησε στην 2η ημιτελική σειρά και τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 25.95 που την καθιστά στην 12η θέση της γενικής κατάταξης.

Η συνολική πορεία της Κάλιας Αντωνίου στην Ολυμπιάδα του Μπουένος Άιρες κρίνεται αρκετά ικανοποιημένη ειδικά στο ελεύθερο, με τις δύο προκρίσεις που πήρε στην ημιτελική φάση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, η Κύπρος, με το Νικόλα Κεσίδης θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον στίβο, στα πλαίσια των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες.

Ο 17χρονος σφυροβόλος, ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης με άλλους 15 συναθλητές του, στοχεύοντας να φτάσει αρχικά στον τελικό μέσω ενός παγκύπριου ρεκόρ και ακολούθως να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

«Είναι παγκυπριονίκης, είναι κοντά στο παγκύπριο ρεκόρ και ήρθαμε εδώ για να το καταρρίψει. Είχε μια αποτυχία στους πανευρωπαϊκούς της Ουγγαρίας και περιμένουνε σε κάτι καλύτερο. Ευελπιστούμε στη διάκριση. Στην προπόνηση οι βολές του είναι 72-73 μέτρα που σημαίνει παγκύπριο ρεκόρ και τελικός. Είναι σε θέση να τα καταφέρει. Ξεχωρίζουν δύο αθλητές. Οι υπόλοιποι ρίχνουν στα 72-73. Θα πάει στα μετάλλια ο πιο ψυχολογικά έτοιμος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σιγκαπούρης ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης πήρε αργυρό μετάλλιο με 70 μέτρα. Αυτό είναι και ένα κίνητρο για το Νικόλα στην δική του προσπάθεια», ανέφερε ο  προπονητής του Παναγιώτης Χαραλάμπους.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, μέχρι στιγμής οι πέντε από τους έξι αθλητές/αθλήτριες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και χθες το βράδυ, ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής Γιώργος Παναγίδης τους παρέδωσε τα τιμητικά διπλώματα, στην παρουσία των προπονητών τους.
(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΧΡ)