Πανηγυρική είσοδος στην Πάφο του Βασιλιά Καρνάβαλου

Πανηγυρική είσοδος στην Πάφο του Βασιλιά Καρνάβαλου

Με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 17.00 εισέρχεται σήμερα η Πάφος και επίσημα στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’ Ευτυχίου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων.

Θέμα φέτος είναι η «Βασίλισσα του Πολιτισμού – Το Ταξίδι Ξεκίνησε». Η Βασίλισσα θα συνοδεύεται από δύο άρματα και 49 κορίτσια του School of Fine Arts Λίνας και Δόξας Κωνσταντινίδου.

Η Βασίλισσα του Πολιτισμού θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στο ύψος του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου).

Στις 6.00 μ.μ., οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που θα περιλαμβάνει μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς από τον D.J. Nicolas Mas, χορό από τον Jake Αθανασιάδη και την ομάδα του, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.

Συμμετέχουν ακόμη οι κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου. Στο χώρο στάθμευσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος» θα διατίθενται εδέσματα και ποτά.

​Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή με το Κυνήγι του Θησαυρού, στις 24 Φεβρουαρίου με το μεγάλο αποκριάτικο χορό και στις 25 με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων, με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)