Πάρα πολύ παραγωγικό το Νόστος ΙΙ, λέει ο Φωτίου

Πάρα πολύ παραγωγικό το Νόστος ΙΙ, λέει ο Φωτίου

Ως «παρά πολύ παραγωγικές» αποτίμησε τις επαφές και τις εκδηλώσεις του περασμένου διήμερου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του προγράμματος Νόστος ΙΙ, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων, μία πολιτιστική έκθεση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου στην έδρα της ΕΕ στη βρετανική πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Φωτίου είπε ότι προέκυψαν πρακτικά συμπεράσματα από τις συζητήσεις που είχε ο ίδιος μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ και την Υπουργό Αποδήμων της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, καθώς και απόδημους γιατρούς και τουριστικούς πράκτορες των τριών χωρών που εργάζονται στη Βρετανία.

«Υπάρχουν τρομακτικά περιθώρια δράσης για την επίτευξη των στόχων του Νόστος ΙΙ, δηλαδή της συνεργασίας των αποδήμων στους τομείς της υγείας και του τουρισμού. Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των τριών χωρών και οι λαοί μας αξίζουν τα καλύτερα», είπε απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους στην έκθεση ο Προεδρικός Επίτροπος.

Δήλωσε δε υπερήφανος για την κυπριακή παροικία και ευχαρίστησε την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία και τη ΝΕΠΟΜΑΚ για την πολύτιμη συνδρομή τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, όπως και τις τρεις εθνικές διπλωματικές αποστολές στο Λονδίνο.

Ο κ. Κουίκ από την πλευρά του είπε ότι η διασπορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας περαιτέρω ενίσχυσης των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι στόχος και των τριών πλευρών είναι να προσελκύουν τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κ. Μάκραμ με τη σειρά της είπε ότι η επιτυχία του προγράμματος Νόστος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Όπως συμπλήρωσε, «με την αγάπη και τη χημεία που υπάρχει μεταξύ μας μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής, που έλαβε και προσωπικά τα εύσημα των τριών κυβερνητικών αξιωματούχων, είπε: «Το πρόγραμμα Νόστος ΙΙ αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο έχτισε πάνω στην επιτυχημένη συνεργασία  μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο κυβερνητικό επίπεδο, φέρνοντας μαζί τη διασπορά και τους κοινοβουλευτικούς φίλους των τριών χωρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η δυνατή συνεργασία θα μας επιτρέψει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να συνηγορήσουν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια».

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΓΚ)