Παραχώρηση διευκολύνσεων για ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή, λέει ο ΥΠΑΜ

Παραχώρηση διευκολύνσεων για ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή, λέει ο ΥΠΑΜ

Ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή θα αυξηθεί αν διαθέτει συνεργασίες με φίλιες χώρες και στα πλαίσια αυτά, η παραχώρηση διευκολύνσεων είναι ένα ζητούμενο, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης απέφυγε να σχολιάσει το θέμα της λειτουργίας αμερικανικής βάσης ελικοπτέρων στην Κύπρο την περίοδο, λέγοντας ότι το θέμα απασχολεί το Υπουργείο Εξωτερικών και παρέπεμψε στην αναμενόμενη συζήτηση του θέματος ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Το ζήτημα αυτό απασχολεί το Υπουργείο Εξωτερικών και να σεβαστούμε τη διαδικασία που εκκρεμεί εξ όσων αντιλαμβάνομαι με το αίτημα της Βουλής για να ενημερωθεί επίσημα από το ΥΠΕΞ», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο συνεδρίου για την ασφάλεια πτήσεων.

Ερωτηθείς για την ευρύτερη θέση της Κύπρου όσον αφορά την παραχώρηση διευκολύνσεων σε χώρες που το επιζητούν, ο κ. Αγγελίδης είπε πως είπε είναι γεγονός και ίδιος το διαλαλεί «με κάθε ευκαιρία ότι ο ρόλος μας για την σταθερότητα στην περιοχή θα αυξηθεί αν έχουμε καλές συνεργασίες με τις φίλιες χώρες και στα πλαίσια αυτά των συνεργασιών οι διευκολύνσεις είναι ένα ζητούμενο».

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ)