Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση σήμερα στη Λεμεσό

Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση σήμερα στη Λεμεσό

Την τιμητική τους έχουν σήμερα τα παιδιά στη Λεμεσό, καθώς πραγματοποιείται η Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση επί του παραλιακού δρόμου.
 
Η παρέλαση θα αρχίσει στις 11.30 από το χώρο που βρίσκεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και θα καταλήξει στο ύψος του Δημόσιου Κήπου της πόλης (νότια είσοδος).
 
Με αφορμή την παρέλαση, ο Δήμος καλεί το κοινό να αποφεύγει να σταθμεύει τα οχήματα του στους χώρους στάθμευσης της Επίχωσης, του παλιού λιμανιού και της οδού Σπύρου Αραούζου. Οι  οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης καθώς και όλους τους παρόδιους χώρους.
 
Οι σημερινές καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού συνεχίζονται στις 18.00 με τραγούδια από τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, έξω από το μουσικό κέντρο “Πέραμα”. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, Γιώργος Γιωργαλλέτο.
 
Εξάλλου, χθες βράδυ, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, παρέλαβε και επίσημα το σατιρικό άρμα “Όλα για την Πρωτεύουσα”, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Studio 8 School of Art & Design, με θέμα  “Αναβίωση του παλιού Καρναβαλιού της Λεμεσού” και με κύριο ομιλητή τον  Επιστημονικό Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου- Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών, Μίμη Σοφοκλέους.
 
Το άρμα, που πρωτοεμφανίστηκε το 1968 και κατασκεύασε ο αείμνηστος Κωστάκης Μαυρογένης, ανέλαβε να επαναφέρει, στη μοντέρνα εκδοχή του, ο γιος του Ανδρέας Μαυρογένης και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας του Δήμου για αναβίωση του σατιρικού άρματος, η παρουσία του οποίου έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.