Πέντε τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Πέντε τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος την οποία εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα στη Σαουδική Αραβία λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015 επιβεβαίωσε την επίθεση και πρόσθεσε ότι έγινε στις 00:35, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Οι Χούθι, οι οποίοι αναμετρούνται με τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που τις υποστηρίζει στη γειτονική Υεμένη, έχουν κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων στη σαουδαραβική επικράτεια. Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι το κίνημα διεξήγαγε “μεγάλη επιχείρηση” εναντίον του αεροδρομίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι Σιίτες αντάρτες.

Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κίνηση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε. Ένας Σύρος μετανάστης στη Σαουδική Αραβία σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε προηγούμενη επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του ίδιου αεροδρομίου. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Χούθι.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-Reuters/ΓΣΑ/ΓΧΡ)