Πλαστά χαρτονομίσματα 500 ευρώ φέρεται να κυκλοφορούσε 25χρονος στην αγορά

Πλαστά χαρτονομίσματα 500 ευρώ φέρεται να κυκλοφορούσε 25χρονος στην αγορά

Χειροπέδες σε 25χρονο πέρασε η Αστυνομία, καθώς φέρεται ως το πρόσωπο που έκανε αγορές σε καταστήματα, σε Λευκωσία και Λεμεσό, με τη χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, της σύλληψής του, προηγήθηκε καταγγελία, προχθές Τετάρτη, από τραπεζικό υπάλληλο στη Λεμεσό ότι, σε φάκελο με χρήματα που του παραδόθηκαν από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, εντοπίστηκε ένα χαρτονόμισμα των €500 το οποίο φαινόταν πλαστό.

Αυτό παραδόθηκε στα μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών όπου από εξειδικευμένες εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό.

Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα προσκομίστηκε σε πολυκατάστημα στη Λεμεσό όπου άγνωστο πρόσωπο αγόρασε εμπορεύματα αξίας €50 περίπου και πήρε τα υπόλοιπα σε ρέστα.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή προχθές Τετάρτη, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από άλλο τραπεζικό υπάλληλο, στη Λευκωσία, ότι κατά την καταμέτρηση χρημάτων που του παραδόθηκαν στις 26 Ιουνίου, εντοπίστηκαν τρία χαρτονομίσματα των €500 τα οποία φαίνονταν να ήταν πλαστά. Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα κυκλοφόρησαν σε υποστατικά στη Λεμεσό.

Ένα από τα τρία χαρτονομίσματα των €500, διαπιστώθηκε ότι είχε προσκομιστεί σε κατάστημα στη Λεμεσό όπου άγνωστο πρόσωπο αγόρασε εμπορεύματα αξίας €55 και πήρε τα υπόλοιπα σε ρέστα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών και εξετάσεων σχετικά με την προέλευση των πλαστών χαρτονομισμάτων, διαπιστώθηκε ότι αυτά κυκλοφόρησαν στην αγορά από τον 25χρονο ο οποίος συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκε μέρος της περιουσίας που αποσπάστηκε από τα πιο πάνω αδικήματα.

Ο 25χρονος τέθηκε υπό κράτηση ενώ εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της υπόθεσης παραχάραξης χαρτονομίσματος, κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και εξασφάλισης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΧΡ)