Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στην Πάφο από τις έντονες βροχοπτώσεις

Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στην Πάφο από τις έντονες βροχοπτώσεις

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν χθες στην επαρχία Πάφου και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με την παρατεταμένη βροχόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε έξι κλήσεις που αφορούσαν πλημμυρισμένα υποστατικά στην Χλώρακα και στα Κονιά, πλημμυρισμένο δρόμο επί της οδού Αίαντα στην Πάφο, ενώ στην Πόλη Χρυσοχούς υποχώρησε γκρεμός πλησίον του κύριου δρόμου της Ακουρδάλειας. Επίσης μπαλκόνι σπιτιού πλημμύρισε και όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω των συσσωρευμένων νερών σε δρόμο, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική για την μετακίνηση του.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει πως ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς είναι αδιάβατος λόγω υπερχείλισης του ξερού ποταμού κοντά στο γεφύρι του Ζυριπιλή. Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου, στην επαρχία Πάφου.

Αδιάβατος έχει καταστεί επίσης και ο δρόμος προς την κοινότητα των Κουκλιών προς το μνημείο του Ευάγγελου Φλωράκη και των υπολοίπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο της ΕΦ λόγω υπερχείλισης του ποταμού Διαρίζου.

Επίσης αδιάβατος έχει καταστεί και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς τον εκδρομικό χώρο της Πέρα Βάσας, λόγω συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)