Πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Λευκωσία το 1ο «Cyprus Film Summit»

Πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Λευκωσία το 1ο «Cyprus Film Summit»

Πραγματοποιείται σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία το 1ο «Cyprus Film Summit», μια συνδιοργάνωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθηση Επενδύσεων (Invest Cyprus), τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι το «Cyprus Film Summit 2018» αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία προβολής και προώθησης της Κύπρου προς επαγγελματίες της βιομηχανίας ως προορισμού γυρισμάτων.

Προσθέτει ότι «επαγγελματίες από το χώρο του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας από ολόκληρο τον κόσμο θα συνέλθουν στις 10 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, με στόχο να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται στον κλάδο τους».

Οι επαγγελματίες του είδους θα πληροφορηθούν, επίσης, «γύρω από τα όσα έχει να προσφέρει το νησί ως ιδανική επιλογή, τόσο για γυρίσματα όσο και για βιντεοσκοπήσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη Διάσκεψη θα παρουσιαστεί το ειδικό πακέτο κινήτρων και ωφελημάτων που έχει καθορίσει η Κυβέρνηση για όσες εγχώριες και παγκόσμιες παραγωγές πραγματοποιηθούν στη χώρα μας».

Η Διάσκεψη αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 120 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συγκεκριμένα, παρών αναμένεται να δώσουν εταιρείες παραγωγής και σκηνοθεσίας όπως και παραγωγοί (executive producers) από την Ευρώπη, την Ινδία, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αμερική.

Στο «Cyprus Film Summit 2018» θα συμμετέχουν, επίσης, εγχώριοι επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης αναφέρει ότι τους συμμετέχοντες θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, τον Γενικό Διευθυντή του Invest Cyprus, τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Κινηματογραφικού Προγραμματισμού.

Έπειτα θα διεξαχθεί συζήτηση τύπου πάνελ με γενικό τίτλο «Κινηματογραφώντας στην Κύπρο» στην οποία μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν ο διεθνούς φήμης Κύπριος σκηνοθέτης, Ανδρέας Πάντζης και ο Munro Forbes, Σύμβουλος για θέματα τηλεοπτικών παραγωγών.

Συντονιστής ο Παραγωγός, Σκηνοθέτης, Ειδικό σε θέματα, ΜΜΕ και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Κρις Οικονομίδης.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)