Προκηρύχθηκαν οι προσφορές για το ιατρικό κέντρο στη Γεροσκήπου

Προκηρύχθηκαν οι προσφορές για το ιατρικό κέντρο στη Γεροσκήπου

Στην προκήρυξη προσφορών για την ανέγερση ιατρικού κέντρου  στο Δήμο Γεροσκήπου προχώρησε ο Δήμος, με ημερομηνία λήξης την 26η Ιουλίου του 2019, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες από την κατακύρωση του, ενώ το κόστος υπολογίζεται σε 1.300.000 ευρώ. Το ιατρικό κέντρο, συνέχισε, που θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τη Γεροσκήπου όσο και τις γύρω κοινότητες της ανατολικής Πάφου, όπως Αχέλειας, Τίμης, Κουκλιών, Αναρίτας και Αγίας Βαρβάρας, θα κατασκευαστεί σε τεμάχιο πλησίον του κυκλικού κόμβου Κολώνης.

Πρόσθεσε πως το τεμάχιο αποτελεί δωρεά του συμπολίτη τους Χριστόφορου Χατζηλαμπρή, το όνομα του οποίου θα δοθεί στο ιατρικό κέντρο. Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου σημείωσε, πως το ιατρικό κέντρο θα διαθέτει φαρμακείο, οδοντιατρείο και χημείο, ιατρεία στελεχωμένα με γιατρούς καρδιολόγους, ορθοπεδικούς, παθολόγους και παιδίατρους.

Επεσήμανε πως το έργο χρηματοδοτείται κατά τα 4/5 από το Κράτος και θα έχει έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων.

Ο κ. Παυλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου, αφού όπως εξήγησε, ο συγκεκριμένος χώρος θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τομέα υγείας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)