Πρόσκληση στη Λευκωσία να παρακολουθήσει ρωσο-αιγυπτιακά στρατιωτικά γυμνάσια

Πρόσκληση στη Λευκωσία να παρακολουθήσει ρωσο-αιγυπτιακά στρατιωτικά γυμνάσια

Η Κύπρος είναι μεταξύ των 13 χωρών που προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν την ρωσο-αιγυπτιακή αντιτρομοκρατική άσκηση «Υπερασπιστές της Φιλίας-2018», ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Μετά από πρόσκληση της αιγυπτιακής πλευράς, εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, κράτος του Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Σουδάν, Ιορδανία, Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Δημοκρατία της Λευκορωσίας, Αρμενία και Καζακστάν προσκλήθηκαν για να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας και της Αιγύπτου» ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Προστίθεται ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη επίσημες εκδηλώσεις με αφορμή την άφιξη Ρώσων αλεξιπτωτιστών και την έναρξη των κοινών ασκήσεων, στο έδαφος της στρατιωτικής βάσης της αιγυπτιακής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων.

Η κύρια φάση της άσκησης θα διεξαχθεί μεταξύ 24 και 26 Οκτωβρίου. Συνολικά στις ασκήσεις θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αλεξιπτωτιστές από Ρωσία και Αίγυπτο, πάνω από 15 ελικόπτερα και αεροσκάφη της ρωσικής και αιγυπτιακής αεροπορίας, καθώς και έξι ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία θα ριφθούν από αέρος με τη χρήση αλεξίπτωτων ρωσικής κατασκευής.

(ΚΥΠΕ-Tass/ΑΓΚ/ ΓΧΡ)