Πρόστιμο €4.265 σε ‘Αγγλους για παράνομη μεταφορά καπνικών προϊόντων από οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

Πρόστιμο €4.265 σε ‘Αγγλους για παράνομη μεταφορά καπνικών προϊόντων από οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

Με εξώδικη διευθέτηση και καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4.265 επιλύθηκε υπόθεση παράνομης μεταφοράς καπνικών προϊόντων από το σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου χθες το απόγευμα.

Ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι «το απόγευμα της 11ης Αυγούστου 2018, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ανέκοψαν για έλεγχο δύο οχήματα ταξί, τα οποία έφεραν αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους».

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν συνολικά στις αποσκευές 6 Άγγλων υπηκόων, οι οποίοι επέβαιναν στα εν λόγω οχήματα, 7 κιλά και 530 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, και 27 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρα.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολογήτων εμπορευμάτων, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράβασης του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 2.625 περίπου, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα των συλληφθέντων για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4.265.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού και την ταυτόχρονη εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων στο Τμήμα Τελωνείων οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)