Η πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής βασίστηκε στην κοινή λογική, λέει ο Τραμπ

Η πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής βασίστηκε στην κοινή λογική, λέει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της μεταναστευτικής του πολιτικής, η οποία όπως δήλωσε βασίζεται στην “κοινή λογική”, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

“Πρέπει να χτίσουμε σύνορα”, τόνισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. “Πρέπει να επιστρέψουμε την είσοδο στην χώρα σε εκείνους που μπορούν να αγαπήσουν την χώρα μας” και “επιθυμούμε να έχουμε μια πολιτική ανοιχτών συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους”.

“Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο στην χώρα στους λάθους ανθρώπους”, πρόσθεσε. “Δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί υπό την προεδρία μου, οι πολίτες της χώρας μας το θέλουν αυτό…Είναι μια στάση κοινής λογικής”, σημείωσε.

Ο Τριντό εστίασε στην ασφάλεια των πολιτών της χώρας του, αλλά παράλληλα ανέφερε ότι “συνεχίζουμε την ανοικτή πολιτική μας στην υποδοχή προσφύγων, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας”, σημειώνοντας ότι ο Καναδάς έχει υποδεχτεί περίπου 40.000 πρόσφυγες τα πρόσφατα χρόνια.

Ο Καναδός πρωθυπουργός όμως αρνήθηκε να σχολιάσει την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ τονίζοντας ότι: “Το τελευταίο πράγμα που οι Καναδοί θέλουν είναι να παραδώσω μαθήματα σε μια άλλη χώρα για τον τρόπο διακυβέρνησης της”, τόνισε.

Παράλληλα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το εφετείο θα πρέπει να επανεξετάζει πλήρως την απόφαση αναστολής εφαρμογής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ, πριν την διεξαγωγή περαιτέρω διαδικασιών από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ)