Προβλήματα αγροτικού κόσμου της Λεμεσού, κατέγραψε χθες ο Υπουργός Γεωργίας

Προβλήματα αγροτικού κόσμου της Λεμεσού, κατέγραψε χθες ο Υπουργός Γεωργίας

Τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι της Επαρχίας Λεμεσού, άκουσε  χθες ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Επαρχία Λεμεσού, συζητώντας παράλληλα τρόπους σωστής διαχείρισης τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε διαδοχικά σε Παρεκκλησιά, Αυδήμου και Λεμεσό, με αγρότες που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στα χωριά Μονή, Μοναγρούλι, Παρεκκλησιά, Αυδήμου, Πισσούρι, Παραμάλι, Πραστειό, Σωτήρα, Άγιο Θωμά, Κυπερούντα, Αγρό και στις γύρω από αυτά περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Καδής άκουσε από κοντά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι και συζήτησε μαζί τους τρόπους σωστής διαχείρισής τους προς όφελος των ιδίων αλλά και της οικονομίας του τόπου.

Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα της γεωργικής ασφάλισης, της λειψυδρίας, του εργατικού δυναμικού στον αγροτικό τομέα και των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ενώ κατέγραψε τις θέσεις και τις ανησυχίες των αγροτών και των εκπροσώπων τους.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει και τους μελλοντικούς στόχους και τις δράσεις του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε σχέση με τα θέματα που απασχολούν τους γεωργοκτηνοτρόφους, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σημειώνεται τέλος, ότι “στο πλαίσιο της συχνής επαφής του με τη βάση, η οποία ανατροφοδοτεί και εμβολιάζει τις πολιτικές του Υπουργείου του με τον καλύτερο και αμεσότερο δυνατό τρόπο, ο Υπουργός θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στην ύπαιθρο και τις συναντήσεις του με τον αγροτικό κόσμο σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως έχει ήδη καθιερώσει”.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΘΚΕ)