Ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε ζημιές στην πόλη Μπιρ Σέβα

Ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε ζημιές στην πόλη Μπιρ Σέβα

Μια ρουκέτα η οποία εβλήθη σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ προκάλεσε υλικές ζημιές στην πόλη Μπιρ Σέβα (νότια), ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και η ισραηλινή αστυνομία.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες ρουκέτες που εκτοξεύονται εδώ και αρκετές εβδομάδες από τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος τελεί υπό ασφυκτικό αποκλεισμό εδώ και πάνω από μια δεκαετία, εναντίον του Ισραήλ.

Η εκτόξευσή της καταγράφεται σε μια περίοδο αναζωπύρωσης της έντασης, που έχει εγείρει φόβους για μια νέα σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις, ιδίως τη Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

“Στις 04:00, οι Ισραηλινοί στην πόλη Μπιρ Σέβα έσπευσαν στα καταφύγια μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ”, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter. “Θα υπερασπιστούμε τον ισραηλινό άμαχο πληθυσμό”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, όπως πράττει συστηματικά σε αυτές τις περιπτώσεις.

“Μια ρουκέτα έπληξε την πόλη Μπιρ Σέβα πριν από λίγο προκαλώντας ζημιές”, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε μήνυμά της, χωρίς να διευκρινίσει πόσο εκτεταμένες ήταν αυτές οι ζημιές, ή τι ακριβώς επλήγη. Δεν έκανε λόγο για τραυματίες.

Η Μπιρ Σέβα βρίσκεται περίπου σαράντα χιλιόμετρα ανατολικά της Γάζας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η ρουκέτα έπεσε στο σπίτι όπου διαμένει μια οικογένεια με τρία παιδιά.

Κανένα από τα μέλη της δεν τραυματίστηκε, αλλά τους προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη διότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, διευκρίνισαν ΜΜΕ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε επίσης άλλη μια ρουκέτα, αλλά προς την κατεύθυνση της θάλασσας.

Είναι άγνωστο ακόμη μέλη ποιας οργάνωσης εκτόξευσαν τη ρουκέτα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση καθιστά πάντα υπεύθυνη τη Χαμάς για ό,τι συμβαίνει στον θύλακα υπό τον έλεγχό της και πλήττει συστηματικά θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος σε αντίποινα.

Την Τρίτη, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα εξαιρετικά “σκληρό πλήγμα” στη Χαμάς στη Γάζα, σημειώνοντας ότι την απόφαση δεν θα τη λάβει ο ίδιος, αλλά το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης, που συνεδριάζει σήμερα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

(ΚΥΠΕ- ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΑΓΚ/ΓΧΡ)