Σε εφαρμογή η παροχή επιδόματος διακίνησης σε άτομα που υποφέρουν από θαλασσαιμία

Σε εφαρμογή η παροχή επιδόματος διακίνησης σε άτομα που υποφέρουν από θαλασσαιμία

Άτομα που υποφέρουν από θαλασσαιμία μπορούν να αιτηθούν για την παροχή επιδόματος διακίνησης προς και από τα δημόσια Κέντρα Θαλασσαιμίας που ανέρχεται σε €51 το μήνα για δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα εντός των Δήμων που βρίσκονται τα Κέντρα Θαλασσαιμίας και €101 το μήνα για όσους διαμένουν μόνιμα εντός κοινοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ,  τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2019, το Σχέδιο Παροχής Επιδόματος Διακίνησης σε Πρόσωπα με Θαλασσαιμία, «το οποίο σκοπό έχει την παροχή οικονομικής βοήθειας σε πρόσωπα με θαλασσαιμία, ώστε να καλύπτουν μέρος των δαπανών για τη διακίνησή τους προς και από τα Κέντρα Θαλασσαιμίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων για τις μεταγγίσεις αίματος και τις παρεπόμενες ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες τους».

Προστίθεται ότι το ύψος του επιδόματος ανέρχεται, στο ποσό των €51 το μήνα για τους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα εντός Δήμων και στο ποσό των €102 το μήνα για τους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα εντός κοινοτήτων.

Αναφέρεται επίσης ότι τα έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από την ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες στη διεύθυνση www.mlsi.gov.cy/dsid, τα γραφεία του Τμήματος στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 67 στα Λατσιά, Λευκωσία (τηλ. 22815015) ή Αποστόλου Ανδρέα 11, Hyper Tower στη Μέσα Γειτονιά, Λεμεσό (τηλ. 25729131) και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΗΦ/ΓΧΡ)