Σε επίπεδο Υπουργείων σήμερα οι επαφές των παραγόντων τουρισμού Κύπρου – Αιγύπτου

Σε επίπεδο Υπουργείων σήμερα οι επαφές των παραγόντων τουρισμού Κύπρου – Αιγύπτου

Aπό επίπεδο τεχνοκρατών σε επίπεδο Υπουργείων μεταφέρονται σήμερα οι συζητήσεις με αντικείμενο την προώθηση του τουρισμού και των κρουαζιέρων της κυπριακής αντιπροσωπείας με τους Αιγύπτιους τουριστικούς φορείς.

Στη σημερινή συνάντηση από Αιγυπτιακής πλευράς θα παραστούν αξιωματούχοι από το  Υπουργείο Μεταφορών Alexandria Port, Suez Canal Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ενώ θα προσφωνήσει και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης.

Όπως εκτιμήθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής πρώτης συνάντησης με Αιγύπτιους τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες , με την τριμερή μεταξύ Αιγύπτου- Ελλάδας και  Κύπρου  για το θέμα των κρουαζιέρων που θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα θα πρέπει να υπάρξει η πολιτική βούληση στα πλαίσια της τριμερής ώστε να παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο Χρίστος Μούστρας, Τουριστικός Λειτουργός Α’ στο Τμήμα Μάρκετιγκ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αρμόδιος για την ανάπτυξη τουριστικών αγορών ανάμεσα στις οποίες και οι αραβικές χώρες, μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή άμεσων ενεργειών που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα όπως τη διοργάνωση επισκέψεων δημοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων από τις δύο χώρες από την Κύπρο στην Αίγυπτο και από την Αίγυπτο στην Κύπρο.

Ο κ. Μούστρας είπε πως κατά την χθεσινή συνάντηση σε επίπεδο επιχειρηματιών όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αιγύπτιακής Ομοσπονδίας Τουρισμού και εκπρόσωποι των Αιγυπτιακών γραφείων τουρισμού συζητήθηκαν πρακτικά θέματα συνεργασίας των δύο χωρών .

Είπε ακόμη πως εκπρόσωποι του Γραφείου Τουρισμού στην Αίγυπτο που παρέστησαν στην συνάντηση εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν με την Κύπρο για την προσέλκυση τουριστών από μακρινές χώρες. 

Ενημέρωση κατέληξε,έγινε και για το θέμα των κρουαζιέρων.

Σημειώνεται πως η  κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Χρίστο Μούστρα, Marketing officer Cyprus Tourism Organization, Σοφοκλή Κωνσταντίνου Executive officer Cyprus Shipping Chamber, Μιχάλη Πισσαρίδη Representing the Cyprus Shipping Association Managing Director Orphanides and Murat, Ζαχαρία Σιόκουρο President Maritime Institute of the Eastem Mediterranean, Nάγια Hadjidemetriou Researcher Maritime Institute of the Eastem Mediterranean, Πανίκο Τσολιά Senior Business Development Oficcer της Hermes Airport, Μυρούλα Πίτσιλου Representing the Association of Cyprus Travel Agents (ACTA), Θεόδωρο Θεοδώρου sales Manager Salamis Cruise Lines, Μάριο Σεκερή Country Manager Cyprus Celestyal Cruises και την Αστέρω Ευσταθίου Senior Manager στην Louis Travel.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)