Στη δικαιοσύνη τρεις Βρετανοί για κατοχή ναρκωτικών

Στη δικαιοσύνη τρεις Βρετανοί για κατοχή ναρκωτικών

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσάγονται σήμερα τρεις Βρετανοί, μόνιμοι κάτοικοι Πάφου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες για κατοχή ναρκωτικών για την έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τρεις να αποτελούν μέρος κυκλώματος που διοχέτευε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές του νησιού. 

Μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, προσπάθησαν να ανακόψουν χθες το πρωί στην Πάφο, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 35χρονος Βρετανός με συνοδηγό 47χρονο συμπατριώτη του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος οδηγός του οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ, κινήθηκε με πισινή ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να κτυπήσει σε υπηρεσιακό όχημα και να ακινητοποιηθεί.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος ανευρέθηκαν εννέα συνολικά σακούλια που περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 280 γραμμαρίων περίπου, καθώς επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Οι δυο Βρετανοί συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση. 

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους. Στην οικία του 47χρονου ανευρέθηκαν τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν κάνναβη, βάρους τριών περίπου γραμμαρίων, ενώ στην οικία του 35χρονου ανευρέθηκε σε κρύπτη το χρηματικό ποσό των €6.700.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση προέκυψε μαρτυρία εναντίον τρίτου προσώπου, επίσης Βρετανού, ηλικίας 52 ετών, που συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 52χρονου τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν 150 γραμμάρια κάνναβης και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) συνεχίζει τις εξετάσεις.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)