Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου ο Ντόναλντ Τραμπ

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής των ηγετών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

Η επίσκεψη του Τραμπ θα του δώσει την ευκαιρία να υποστηρίξει τη θέση του για την απαίτησή του να αυξήσουν πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τις αμυντικές τους δαπάνες ώστε να μοιραστεί το κόστος του οργανισμού ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανησυχήσει σημαντικούς Ευρωπαίους συμμάχους του με τις απαιτήσεις του να αυξήσουν τις δαπάνες και τις δηλώσεις του που υποστηρίζει τη συμμαχία με τη Ρωσία για να αντιμετωπιστούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

“Ο πρόεδρος προσβλέπει στη συνάντησή του με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για να επαναβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και να συζητήσει θέματα ζωτικής σημασίας για τη συμμαχία, ιδιαίτερα τον συμμαχικό διαμοιρασμό ευθυνών και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην πάλη ενάντια στη τρομοκρατία”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο στις 12 Απριλίου τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ για να συζητήσουν “πώς να ενισχύσουν τη συμμαχία ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε εθνική και διεθνή ασφάλεια”, έγραφε η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΓΣΑ/ΑΧΡ)