Στην Κύπρο για νέες συναντήσεις με τους ηγέτες η Τζέιν Χολ Λουτ

Στην Κύπρο για νέες συναντήσεις με τους ηγέτες η Τζέιν Χολ Λουτ

Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες βράδυ η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ,  για νέο γύρο χωριστών συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο από την Αθήνα γύρω στις 10 αύριο το πρωί, είναι προγραμματισμένη για τις 1130. Η συνάντησή της κ. Λουτ με τον Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 1600.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το πρωί, πριν τις συναντήσεις της με τους δυο ηγέτες, η κ. Λουτ θα παρακαθίσει σε σύσκεψη  με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο και Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ , Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και τα άλλα μέλη της ομάδας της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Κατά τη σύσκεψη, η κ. Λουτ θα ενημερωθεί πιο λεπτομερώς για τις τελευταίες εξελίξεις, υπό το φως και της συνάντησης των ηγετών την περασμένη Παρασκευή, για την οποία έχει ήδη τύχει μιας πρώτης ενημέρωσης τηλεφωνικώς.

Δεν αναμένεται η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συναντήσεις της με τους δυο ηγέτες , στις οποίες αναμένεται να προσέλθει μόνη, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο συνεργάτη της ή άλλο αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών.
Θα αναχωρήσει από το νησί την Πέμπτη νωρίς το πρωί για τη Νέα Υόρκη.
(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΧΡ)