Στην Κύπρο μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου

Στην Κύπρο μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου

Στο χάρτη του διεθνούς κινηματογράφου εισέρχεται η Κύπρος μέσω της προσέλκυσης μεγάλων διοργανώσεων και φεστιβάλ ταινιών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, υπογράφτηκε, πρόσφατα, μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της νεοσύστατης εταιρείας Screentale, με εκπροσώπους στην Κύπρο, και την παγκοσμίου φήμης αμερικανική Tribeca Enterpises NY,  ιδιοκτησίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Η εταιρεία του διάσημου ηθοποιού διοργανώνει ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, το Tribeca Film Festival, με έδρα την ομώνυμη γειτονιά του νοτίου Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα προσελκύει μεγάλες προσωπικότητες της 7ης Τέχνης και εκατομμύρια φίλους του κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο.

Το Γραφείο Τύπου της Tribeca Enterprises επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «είμαστε σε διερευνητικές συνομιλίες με την εταιρεία Screentale για ζωντανές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τις οποίες μελετούν να διοργανώσουν στην Κύπρο».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Screentale, ο οποίος εργάζεται για χρόνια πάνω σ’ αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο, η εταιρεία φιλοδοξεί στο να καταστεί ένας επιτυχημένος διεθνής θεσμός, ο οποίος θα προβάλλει παγκόσμια την Κύπρο.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για την Κύπρο να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως από τον τομέα της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας. Στόχος μας, να γίνει η Κύπρος κορυφαίος προορισμός τόσο για την τέχνη όσο και για την τεχνολογία. Προσδοκούμε ότι αυτό το όραμα θα δώσει ώθηση σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών και θα επηρεάσει θετικά τόσο την παρούσα γενεά, αλλά και τις μελλοντικές γενιές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αποστολή της Tribeca θα βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές, στις 13 – 15 Νοεμβρίου 2018, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με την κυπριακή κυβέρνηση, δημάρχους και την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
(ΚΥΠΕ/ΓΠ)