Στην Κύπρο την άλλη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΕΚ για επαφές

Στην Κύπρο την άλλη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΕΚ για επαφές

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί μεταξύ 20 και 22 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για επαφές με αξιωματούχους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο και της ανάληψης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από την Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της διοργανωτικής επιτροπής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος2017», ενώ την επομένη θα συναντήσουν τον Δήμαρχο της Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Αργότερα την ίδια μέρα θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή ενώ θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς και άλλους χώρους της Πάφου.

Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη και ακολούθως τα μέλη της αντιπροσωπείας θα δώσουν διάσκεψη Τύπου.

Της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ηγείται η Ευρωβουλευτής Silvia Costa (S&D) και σε αυτή συμμετέχουν οι Θεόδωρος Ζαγοράκης (EPP), Andrzej Zdrojewski (EPP), Bogdan Stefano Maullu (EPP), Julie Ward (S&D), Petra Kammerevert (S&D), Momchil Nekov (S&D), Angel Dzhambazki (ECR) και Helga Trüpel (Greens/EFA). Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν επίσης οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές Κώστας Μαυρίδης (S&D) και Δημήτρης Παπαδάκης (S&D).

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΧΡ)