Στις 1700, στην ΠΟΕΔ, η συνάντηση της Κοινωνικής Συμμαχίας για στήριξη του ΓεΣΥ

Στις 1700, στην ΠΟΕΔ, η συνάντηση της Κοινωνικής Συμμαχίας για στήριξη του ΓεΣΥ

Η συνάντηση των οργανώσεων που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ θα γίνει στις 1700, στο οίκημα της ΠΟΕΔ, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ Μιχάλης Μιχαήλ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι «η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει η Κοινωνική Συμμαχία για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΓεΣΥ».

«Θα γίνει μια ενημέρωση και μια αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και ανάλογα με την αξιολόγηση που θα γίνει θα διαφανούν και κάποια μέτρα τα οποία θα πρέπει ενδεχομένως ως Κοινωνική Συμμαχία να πάρουμε με σκοπό να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ χωρίς προβλήματα, χωρίς πισωγυρίσματα, με βάση και τις αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν αυτή την περίοδο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, θα γίνει μια ενημέρωση ακριβώς της κατάστασης, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και η Κοινωνική Συμμαχία θα αποφασίσει κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα είτε εκστρατείες ή κινητοποιήσεις αν χρειαστούν, με σκοπό να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ χωρίς καμία παρέκκλιση».

Η Κοινωνική Συμμαχία αποτελείται από τις οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΣΠΦ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΑΣΔΥΚ, το Σύνδεσμο Καταναλωτών, την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και τις Οργανώσεις συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ και ΠΕΣΥΣ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία αναφέρει ότι «επιβάλλεται η πλήρης συνεργασία όλων των εμπλεκομένων παρόχων και φορέων, και μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και σεβασμού προς το δικαίωμα των πολιτών για να αποκτήσουν επιτέλους ισότιμη πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές και καθολικό σύστημα υγείας, να ολοκληρωθεί σύντομα ο διάλογος για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό για την εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Σημειώνει ακόμη ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ «μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα αποτελεί δέσμευση του πολιτειακού και κοινωνικού μας συστήματος και κανένας δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ομαλή εφαρμογή του».

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΧΡ)