Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι γονείς που άφησαν μόνα σπίτι τα ανήλικα παιδιά τους

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι γονείς που άφησαν μόνα σπίτι τα ανήλικα παιδιά τους

Καταχωρήθηκε σήμερα το πρωί η υπόθεση εγκατάλειψης των δυο ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους, το σπίτι των οποίων καταστράφηκε χθες ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στην οικία τους, στον Άγιο Ιωάννη, στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται πως τα δυο παιδιά, 12 και τριών ετών, σώθηκαν μετά από παρέμβαση γειτόνων και περαστικών και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ την κηδεμονία τους ανέλαβε προσωρινά το Γραφείο Ευημερίας.

Οι γονείς, Συριακής και Πολωνικής καταγωγής, οδηγήθηκαν το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου καταχωρήθηκε εναντίον τους υπόθεση για αδικήματα που εμπίπτουν στον περί Προστασίας του Παιδιού Νόμου.

Μετά από αίτημα τους για νομική συμβουλή, η υπόθεση ορίστηκε για τις 17 Ιανουαρίου, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς συνεχίζονται, ωστόσο εκτιμάται πως αυτή ξεκίνησε ενώ το τρίχρονο αγοράκι έπαιζε με αναπτήρα στο σαλόνι του σπιτιού. Όπως διαπιστώθηκε, την ώρα εκείνη,  η 12χρονη αδελφή του κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο της.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)